Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás csülök egyben sütve recept

Fokhagymás csülök egyben sütve
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
160 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csont nélküli csülök (nem füstölt)
    • 1 nagy fej fokhagyma (kb. 6 gerezd)
    • 1 kk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 3 ek kacsazsír

    Elkészítése:

    A csülköt jól átmossuk, hagyjuk lecsöpögni. A megtisztított fokhagymát áttörjük és bedörzsöljük vele a húst. Meghintjük sóval, borssal.

    Pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják. Egy közepes tepsit kikenünk 1 evőkanál zsírral, belefektetjük a csülköt.

    A maradék zsírral lekenjük a husit. Kb. 1,5 dl vizet öntünk a tepsibe, lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben 220 fokon hőlégkeveréssel 2 órát puhítjuk.

    Érdemes párszor ellenőrizni egy villával, hogy puha-e már a hús, hisz ez sütő és hús függő is. Majd az alufóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk.

    Ekkor ajánlott pár alkalommal meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon ki nagyon a csülök.

    Melegen és hidegen is finom étel.

    Tipp:

    Nincs vele sok macera, a munka nagy részét elvégzi a sütő.
    Krumplipürével az igazi, de egy kis saláta mindenképpen szükségeltetik, csak hogy a lelkünk is megnyugodjon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá