Fokhagymás csülök egyben sütve recept
Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli csülök (nem füstölt)
- 1 nagy fej fokhagyma (kb. 6 gerezd)
- 1 kk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 3 ek kacsazsír
Elkészítése:
A csülköt jól átmossuk, hagyjuk lecsöpögni. A megtisztított fokhagymát áttörjük és bedörzsöljük vele a húst. Meghintjük sóval, borssal.
Pár órára hűtőbe rakjuk, de még jobb, ha egy egész éjszakát hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják. Egy közepes tepsit kikenünk 1 evőkanál zsírral, belefektetjük a csülköt.
A maradék zsírral lekenjük a husit. Kb. 1,5 dl vizet öntünk a tepsibe, lefedjük alufóliával. Előmelegített sütőben 220 fokon hőlégkeveréssel 2 órát puhítjuk.
Érdemes párszor ellenőrizni egy villával, hogy puha-e már a hús, hisz ez sütő és hús függő is. Majd az alufóliát eltávolítva további 30 percet pirítjuk.
Ekkor ajánlott pár alkalommal meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon ki nagyon a csülök.
Melegen és hidegen is finom étel.
Tipp:
Nincs vele sok macera, a munka nagy részét elvégzi a sütő.
Krumplipürével az igazi, de egy kis saláta mindenképpen szükségeltetik, csak hogy a lelkünk is megnyugodjon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

