Fejedelmi lakoma recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- bacon szalonna
- 1 kg burgonya
- 4-5 szál répa
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- tejföl
- só
- bors
- ételízesítő
- olaj
Elkészítése:
A húst megmossuk és feldaraboljuk 4-5 nagyobb szeletre. A szeleteket bevagdossuk. Készítünk egy pácot: egy kis tálba öntünk 3-4 evőkanál olajat. Ebbe belezúzunk 3 cikk fokhagymát, hozzáadjuk a sót, a borsot és az ételízesítőt. Jól elkeverjük, majd bedörzsöljük vele a húsokat. Hűtőszekrényben állni hagyjuk. A burgonyákat meghámozzuk és négyfelé vágjuk. Egy nagyobb tálba teszünk kevés olajat és ételízesítőt, összekeverjük, majd a négy bevágott krumplikat jól megforgatjuk benne. A répákat meghámozzuk, felnégyeljük. Besózzuk, borsozzuk. A hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk. Egy nagyobb tepsibe elszórtan betesszük a húsokat, (jöhet vele az összes fűszeres olaj) betakarjuk a bacon szalonnákkal és mellé rakjuk a burgonyát. 200 fokos sütőbe tesszük és 40 percig sütjük. 40 perc elteltével megfordítjuk a húsokat és átforgatjuk a krumplit is. (ezt többször megismételhetjük) Majd beletesszük a répákat és a hagymakarikákat is. Addig sütjük amíg jól meg nem pirul a sütőben minden. Közben készítünk egy kis mártást. Egy kis dobozos tejfölt kiöntünk egy tálkába. Teszünk hozzá fokhagymát és bármilyen zöld fűszereket (bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű… stb) valamint sót. Jól elkeverjük. A húst a krumplit és a répákat egy tányérra szedjük, a tetejére teszünk pár hagymakarikát és mellé kínálunk egy kis mártást.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

