Fejedelmi lakoma recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertéshús
- bacon szalonna
- 1 kg burgonya
- 4-5 szál répa
- 2 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- tejföl
- só
- bors
- ételízesítő
- olaj
Elkészítése:
A húst megmossuk és feldaraboljuk 4-5 nagyobb szeletre. A szeleteket bevagdossuk. Készítünk egy pácot: egy kis tálba öntünk 3-4 evőkanál olajat. Ebbe belezúzunk 3 cikk fokhagymát, hozzáadjuk a sót, a borsot és az ételízesítőt. Jól elkeverjük, majd bedörzsöljük vele a húsokat. Hűtőszekrényben állni hagyjuk. A burgonyákat meghámozzuk és négyfelé vágjuk. Egy nagyobb tálba teszünk kevés olajat és ételízesítőt, összekeverjük, majd a négy bevágott krumplikat jól megforgatjuk benne. A répákat meghámozzuk, felnégyeljük. Besózzuk, borsozzuk. A hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk. Egy nagyobb tepsibe elszórtan betesszük a húsokat, (jöhet vele az összes fűszeres olaj) betakarjuk a bacon szalonnákkal és mellé rakjuk a burgonyát. 200 fokos sütőbe tesszük és 40 percig sütjük. 40 perc elteltével megfordítjuk a húsokat és átforgatjuk a krumplit is. (ezt többször megismételhetjük) Majd beletesszük a répákat és a hagymakarikákat is. Addig sütjük amíg jól meg nem pirul a sütőben minden. Közben készítünk egy kis mártást. Egy kis dobozos tejfölt kiöntünk egy tálkába. Teszünk hozzá fokhagymát és bármilyen zöld fűszereket (bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű… stb) valamint sót. Jól elkeverjük. A húst a krumplit és a répákat egy tányérra szedjük, a tetejére teszünk pár hagymakarikát és mellé kínálunk egy kis mártást.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »