Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst megmossuk és feldaraboljuk 4-5 nagyobb szeletre. A szeleteket bevagdossuk. Készítünk egy pácot: egy kis tálba öntünk 3-4 evőkanál olajat. Ebbe belezúzunk 3 cikk fokhagymát, hozzáadjuk a sót, a borsot és az ételízesítőt. Jól elkeverjük, majd bedörzsöljük vele a húsokat. Hűtőszekrényben állni hagyjuk. A burgonyákat meghámozzuk és négyfelé vágjuk. Egy nagyobb tálba teszünk kevés olajat és ételízesítőt, összekeverjük, majd a négy bevágott krumplikat jól megforgatjuk benne. A répákat meghámozzuk, felnégyeljük. Besózzuk, borsozzuk. A hagymákat megpucoljuk, felkarikázzuk. Egy nagyobb tepsibe elszórtan betesszük a húsokat, (jöhet vele az összes fűszeres olaj) betakarjuk a bacon szalonnákkal és mellé rakjuk a burgonyát. 200 fokos sütőbe tesszük és 40 percig sütjük. 40 perc elteltével megfordítjuk a húsokat és átforgatjuk a krumplit is. (ezt többször megismételhetjük) Majd beletesszük a répákat és a hagymakarikákat is. Addig sütjük amíg jól meg nem pirul a sütőben minden. Közben készítünk egy kis mártást. Egy kis dobozos tejfölt kiöntünk egy tálkába. Teszünk hozzá fokhagymát és bármilyen zöld fűszereket (bazsalikom, oregánó, rozmaring, kakukkfű… stb) valamint sót. Jól elkeverjük. A húst a krumplit és a répákat egy tányérra szedjük, a tetejére teszünk pár hagymakarikát és mellé kínálunk egy kis mártást.