Fecskefészek recept

Hozzávalók:
- 4 kétujjnyi vastag kicsontozott sertés rövidkarajszelet vagy combszelet
- 4 vékony szelet gépsonka
- 4 pici kemény
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- só
Elkészítés:
A hússzeleteket úgy vágjuk be, hogy széthajtva, nagy szeleteket kapjunk, és ezeket kiverjük. Mindegyikre egy sonkaszeletet, erre egy megtisztított kemény tojást fektetünk, és egyenként összegöngyöljük. Megtűzzük, nehogy szétnyíljanak, megsózzuk, és a vajban, hirtelen, körös-körül megsütjük. Ha combból készítjük, nemcsak hirtelen kisütjük, de kevés vízzel puhára is pároljuk a hústekercseket. (Bepanírozva is kisüthetjük a hústekercseket, de akkor nem vajban, hanem bő olajban sütjük, de mindig csak karajból, mert a comb szívós marad.) A tál közepére egy nagy kupac burgonyapürét vagy párolt rizst halmozunk, és körülrakjuk a félbevágott tekercsekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »