Fecskefészek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 kétujjnyi vastag kicsontozott sertés rövidkarajszelet vagy combszelet
  • 4 vékony szelet gépsonka
  • 4 pici kemény tojás
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:
A hússzeleteket úgy vágjuk be, hogy széthajtva, nagy szeleteket kapjunk, és ezeket kiverjük. Mindegyikre egy sonkaszeletet, erre egy megtisztított kemény tojást fektetünk, és egyenként összegöngyöljük. Megtűzzük, nehogy szétnyíljanak, megsózzuk, és a vajban, hirtelen, körös-körül megsütjük. Ha combból készítjük, nemcsak hirtelen kisütjük, de kevés vízzel puhára is pároljuk a hústekercseket. (Bepanírozva is kisüthetjük a hústekercseket, de akkor nem vajban, hanem bő olajban sütjük, de mindig csak karajból, mert a comb szívós marad.) A tál közepére egy nagy kupac burgonyapürét vagy párolt rizst halmozunk, és körülrakjuk a félbevágott tekercsekkel.