Elzászi rakott hús recept
Hozzávalók:
- 75 dkg karaj vagy tarja
- 1 kg burgonya
- 5 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- fél csésze bor
- fél csésze erőleves vagy fél leveskocka
- fél csésze víz
- só
- őrölt bors
- 2 babérlevél
Elkészítés:
Kiolajozunk egy mély tűzálló tálat, a burgonya felét beleterítjük, erre kerül az ujjnyi szeletekre vágott hús, amelyet a fűszerekkel meghintünk. Az egészet a karikákra vágott hagymával beborítjuk, és a hátramaradt burgonyával befedve, ismét megsózzuk, megborsozzuk. A borban feloldott erőleveskockával leöntjük, a babérlevelet beletesszük, és felforraljuk. A sütőbe toljuk, és lefedve jó puhára pároljuk. Végül a fedőt levesszük róla, és a tetejét megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

