Elzászi rakott hús recept

Hozzávalók:
- 75 dkg karaj vagy tarja
- 1 kg burgonya
- 5 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- fél csésze bor
- fél csésze erőleves vagy fél leveskocka
- fél csésze víz
- só
- őrölt bors
- 2 babérlevél
Elkészítés:
Kiolajozunk egy mély tűzálló tálat, a burgonya felét beleterítjük, erre kerül az ujjnyi szeletekre vágott hús, amelyet a fűszerekkel meghintünk. Az egészet a karikákra vágott hagymával beborítjuk, és a hátramaradt burgonyával befedve, ismét megsózzuk, megborsozzuk. A borban feloldott erőleveskockával leöntjük, a babérlevelet beletesszük, és felforraljuk. A sütőbe toljuk, és lefedve jó puhára pároljuk. Végül a fedőt levesszük róla, és a tetejét megpirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »