Disznótoros párolt káposztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg májas hurka
- 60 dkg véres hurka
- 1 kg sütni való kolbász
- 1,5 kg krumpli
- 1 fej káposzta
- cukor
- só
- ecet
- őrölt kömény
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
Egy tepsibe rakjuk a kolbászt és hurkát. Nem előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon 40-50 perc alatt készre sütjük.
A krumplit megpucoljuk, felaprítjuk és sós vízben puhára főzzük, ha elkészült leöntjük a főző vizet róla.
A káposztához a cukrot karamellízáljuk. Ha szép aranybarna színű, ráöntjük az olajat, majd a legyalult vagy vékony szeletekre vágott, fejes káposztát. Megszórjuk őrölt köménnyel, ízlés szerint ízesítjük sóval, ecettel, cukorral és fedő alatt, kb 60 perc alatt puhára pároljuk. Ha a káposzta kevés levet ereszt, vízzel pótoljuk. Amikor a káposzta megpuhult, a maradék levet fedő nélkül elfőzzük. Szükség szerint után ízesítjük.
Ha minden elkészült, tálalom. Minden tányérra egy darab kolbászt, egy darab véres és egy darab májas hurkát, főtt krumplit és párolt káposztát teszünk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »