Disznótoros párolt káposztával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg májas hurka
- 60 dkg véres hurka
- 1 kg sütni való kolbász
- 1,5 kg krumpli
- 1 fej káposzta
- cukor
- só
- ecet
- őrölt kömény
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
Egy tepsibe rakjuk a kolbászt és hurkát. Nem előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon 40-50 perc alatt készre sütjük.
A krumplit megpucoljuk, felaprítjuk és sós vízben puhára főzzük, ha elkészült leöntjük a főző vizet róla.
A káposztához a cukrot karamellízáljuk. Ha szép aranybarna színű, ráöntjük az olajat, majd a legyalult vagy vékony szeletekre vágott, fejes káposztát. Megszórjuk őrölt köménnyel, ízlés szerint ízesítjük sóval, ecettel, cukorral és fedő alatt, kb 60 perc alatt puhára pároljuk. Ha a káposzta kevés levet ereszt, vízzel pótoljuk. Amikor a káposzta megpuhult, a maradék levet fedő nélkül elfőzzük. Szükség szerint után ízesítjük.
Ha minden elkészült, tálalom. Minden tányérra egy darab kolbászt, egy darab véres és egy darab májas hurkát, főtt krumplit és párolt káposztát teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


