Disznótoros párolt káposztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg májas hurka
- 60 dkg véres hurka
- 1 kg sütni való kolbász
- 1,5 kg krumpli
- 1 fej káposzta
- cukor
- só
- ecet
- őrölt kömény
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
Egy tepsibe rakjuk a kolbászt és hurkát. Nem előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon 40-50 perc alatt készre sütjük.
A krumplit megpucoljuk, felaprítjuk és sós vízben puhára főzzük, ha elkészült leöntjük a főző vizet róla.
A káposztához a cukrot karamellízáljuk. Ha szép aranybarna színű, ráöntjük az olajat, majd a legyalult vagy vékony szeletekre vágott, fejes káposztát. Megszórjuk őrölt köménnyel, ízlés szerint ízesítjük sóval, ecettel, cukorral és fedő alatt, kb 60 perc alatt puhára pároljuk. Ha a káposzta kevés levet ereszt, vízzel pótoljuk. Amikor a káposzta megpuhult, a maradék levet fedő nélkül elfőzzük. Szükség szerint után ízesítjük.
Ha minden elkészült, tálalom. Minden tányérra egy darab kolbászt, egy darab véres és egy darab májas hurkát, főtt krumplit és párolt káposztát teszünk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »