Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Disznótoros párolt káposztával recept

Disznótoros párolt káposztával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg májas hurka
    • 60 dkg véres hurka
    • 1 kg sütni való kolbász
    • 1,5 kg krumpli
    • 1 fej káposzta
    • cukor
    • ecet
    • őrölt kömény
    • 3 ek étolaj

    Elkészítése:

    Egy tepsibe rakjuk a kolbászt és hurkát. Nem előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon 40-50 perc alatt készre sütjük.

    A krumplit megpucoljuk, felaprítjuk és sós vízben puhára főzzük, ha elkészült leöntjük a főző vizet róla.

    A káposztához a cukrot karamellízáljuk. Ha szép aranybarna színű, ráöntjük az olajat, majd a legyalult vagy vékony szeletekre vágott, fejes káposztát. Megszórjuk őrölt köménnyel, ízlés szerint ízesítjük sóval, ecettel, cukorral és fedő alatt, kb 60 perc alatt puhára pároljuk. Ha a káposzta kevés levet ereszt, vízzel pótoljuk. Amikor a káposzta megpuhult, a maradék levet fedő nélkül elfőzzük. Szükség szerint után ízesítjük.

    Ha minden elkészült, tálalom. Minden tányérra egy darab kolbászt, egy darab véres és egy darab májas hurkát, főtt krumplit és párolt káposztát teszünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá