Disznótoros párolt káposztával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg májas hurka
- 60 dkg véres hurka
- 1 kg sütni való kolbász
- 1,5 kg krumpli
- 1 fej káposzta
- cukor
- só
- ecet
- őrölt kömény
- 3 ek étolaj
Elkészítése:
Egy tepsibe rakjuk a kolbászt és hurkát. Nem előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon 40-50 perc alatt készre sütjük.
A krumplit megpucoljuk, felaprítjuk és sós vízben puhára főzzük, ha elkészült leöntjük a főző vizet róla.
A káposztához a cukrot karamellízáljuk. Ha szép aranybarna színű, ráöntjük az olajat, majd a legyalult vagy vékony szeletekre vágott, fejes káposztát. Megszórjuk őrölt köménnyel, ízlés szerint ízesítjük sóval, ecettel, cukorral és fedő alatt, kb 60 perc alatt puhára pároljuk. Ha a káposzta kevés levet ereszt, vízzel pótoljuk. Amikor a káposzta megpuhult, a maradék levet fedő nélkül elfőzzük. Szükség szerint után ízesítjük.
Ha minden elkészült, tálalom. Minden tányérra egy darab kolbászt, egy darab véres és egy darab májas hurkát, főtt krumplit és párolt káposztát teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »


