Disznófősajt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1/2 csontozott sertésfej
- 1 közepes fej fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 2 mokkáskanál őrölt pirospaprika
- 3 db babérlevél
Elkészítése:
A fejet tisztítás után feldaraboljuk és feltesszük főni a babérlevéllel és egy pici sóval. Körülbelül másfél, két óráig fő. Ha megfőtt hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük, és kivesszük belőle a babérlevelet.
1,5-2 cm-es darabokra vágjuk, majd alaposan összekeverjük a fűszerekkel. Egy tálkát folpackkal kibélelünk, úgy hogy a fólia széle kilógjon. A bele tesszük a húst, majd jól belenyomkodjuk. Hideg helyre tesszük és másnap felszeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.