Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Disznófősajt recept

Disznófősajt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 csontozott sertésfej
    • 1 közepes fej fokhagyma
    • só, bors ízlés szerint
    • 2 mokkáskanál őrölt pirospaprika
    • 3 db babérlevél

    Elkészítése:

    A fejet tisztítás után feldaraboljuk és feltesszük főni a babérlevéllel és egy pici sóval. Körülbelül másfél, két óráig fő. Ha megfőtt hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük, és kivesszük belőle a babérlevelet.

    1,5-2 cm-es darabokra vágjuk, majd alaposan összekeverjük a fűszerekkel. Egy tálkát folpackkal kibélelünk, úgy hogy a fólia széle kilógjon. A bele tesszük a húst, majd jól belenyomkodjuk. Hideg helyre tesszük és másnap felszeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá