Disznófősajt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Disznófősajt

Hozzávalók:

  • 1/2 csontozott sertésfej
  • 1 közepes fej fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 mokkáskanál őrölt pirospaprika
  • 3 db babérlevél

Elkészítése:

A fejet tisztítás után feldaraboljuk és feltesszük főni a babérlevéllel és egy pici sóval. Körülbelül másfél, két óráig fő. Ha megfőtt hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük, és kivesszük belőle a babérlevelet.

1,5-2 cm-es darabokra vágjuk, majd alaposan összekeverjük a fűszerekkel. Egy tálkát folpackkal kibélelünk, úgy hogy a fólia széle kilógjon. A bele tesszük a húst, majd jól belenyomkodjuk. Hideg helyre tesszük és másnap felszeletelve tálaljuk.