Debreceni hentestokámy recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertés comb
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 2 dl paradicsomlé
- 1 tv paprika
- ízlés szerint só, bors, pirospaprika, majoránna, őrölt kömény
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 30 dkg száraz, füstölt kolbász
- 15 dkg császárszalonna
- 50 dkg gomba
- 5 csemege uborka
- 1 nagy dobozos tejföl
- 2 ek liszt
- 1 tk cukor
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
Felhevített zsiradékony megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd gozzáadjuk a paradicsomlevet, az apróra vágott paprikát, ízlés szerint fűszerezzük, majd beletesszük az apróra vágott húst és visszatesszük a tűzre.
A szalonna zsírját kisütjük, majd a pörcöt kivesszük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és összesütjük.
Ha a hús megfőtt hozzáadjuk az apróra vágott gombát és az uborkát, valamint a szalonnás kolbászt is.
A tejfölbe belekeverjük a lisztet, hozzáöntjük a pörkölthöz és felforraljuk keverés mellett. Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »