Debreceni hentestokámy recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertés comb
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 2 dl paradicsomlé
- 1 tv paprika
- ízlés szerint só, bors, pirospaprika, majoránna, őrölt kömény
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 30 dkg száraz, füstölt kolbász
- 15 dkg császárszalonna
- 50 dkg gomba
- 5 csemege uborka
- 1 nagy dobozos tejföl
- 2 ek liszt
- 1 tk cukor
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
Felhevített zsiradékony megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd gozzáadjuk a paradicsomlevet, az apróra vágott paprikát, ízlés szerint fűszerezzük, majd beletesszük az apróra vágott húst és visszatesszük a tűzre.
A szalonna zsírját kisütjük, majd a pörcöt kivesszük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és összesütjük.
Ha a hús megfőtt hozzáadjuk az apróra vágott gombát és az uborkát, valamint a szalonnás kolbászt is.
A tejfölbe belekeverjük a lisztet, hozzáöntjük a pörkölthöz és felforraljuk keverés mellett. Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

