Debreceni hentestokámy recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertés comb
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 2 dl paradicsomlé
- 1 tv paprika
- ízlés szerint só, bors, pirospaprika, majoránna, őrölt kömény
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 30 dkg száraz, füstölt kolbász
- 15 dkg császárszalonna
- 50 dkg gomba
- 5 csemege uborka
- 1 nagy dobozos tejföl
- 2 ek liszt
- 1 tk cukor
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
Felhevített zsiradékony megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd gozzáadjuk a paradicsomlevet, az apróra vágott paprikát, ízlés szerint fűszerezzük, majd beletesszük az apróra vágott húst és visszatesszük a tűzre.
A szalonna zsírját kisütjük, majd a pörcöt kivesszük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és összesütjük.
Ha a hús megfőtt hozzáadjuk az apróra vágott gombát és az uborkát, valamint a szalonnás kolbászt is.
A tejfölbe belekeverjük a lisztet, hozzáöntjük a pörkölthöz és felforraljuk keverés mellett. Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »