Debreceni hentestokámy recept

Hozzávalók:
- 1 kg sertés comb
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 2 dl paradicsomlé
- 1 tv paprika
- ízlés szerint só, bors, pirospaprika, majoránna, őrölt kömény
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 30 dkg száraz, füstölt kolbász
- 15 dkg császárszalonna
- 50 dkg gomba
- 5 csemege uborka
- 1 nagy dobozos tejföl
- 2 ek liszt
- 1 tk cukor
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
Felhevített zsiradékony megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd gozzáadjuk a paradicsomlevet, az apróra vágott paprikát, ízlés szerint fűszerezzük, majd beletesszük az apróra vágott húst és visszatesszük a tűzre.
A szalonna zsírját kisütjük, majd a pörcöt kivesszük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és összesütjük.
Ha a hús megfőtt hozzáadjuk az apróra vágott gombát és az uborkát, valamint a szalonnás kolbászt is.
A tejfölbe belekeverjük a lisztet, hozzáöntjük a pörkölthöz és felforraljuk keverés mellett. Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »