Darált húsos rántott szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg darált sertés-, vagy marhahús (vagy fele-fele)
- 40 dkg reszelt sajt
- só
- bors
Panír:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Sózzuk, borsozzuk (számoljunk azzal, hogy a sajt már eleve sós) és jól összegyúrjuk a masszát.
Golyókká formáljuk őket, majd a tenyerünkkel a golyókat szétlapítjuk.
Ezután panírozzuk be: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgassuk. Forró olajban süssük szép pirosra őket.
Ebből a mennyiségből 12 db szép nagy szelet sajtos hús lett.
Tipp:
Én azért így készítettem el ezt az ételt, mert szerettem volna, ha a sajt ízét nem nyomom el egyéb fűszerekkel. Így nagyon finom lett, a sajt kiérződött és én pont ezt akartam elérni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »