Darált húsos rántott szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg darált sertés-, vagy marhahús (vagy fele-fele)
- 40 dkg reszelt sajt
- só
- bors
Panír:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Sütéshez:
- olaj
Elkészítése:
A sajtot nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzáadjuk a darált húshoz. Sózzuk, borsozzuk (számoljunk azzal, hogy a sajt már eleve sós) és jól összegyúrjuk a masszát.
Golyókká formáljuk őket, majd a tenyerünkkel a golyókat szétlapítjuk.
Ezután panírozzuk be: először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgassuk. Forró olajban süssük szép pirosra őket.
Ebből a mennyiségből 12 db szép nagy szelet sajtos hús lett.
Tipp:
Én azért így készítettem el ezt az ételt, mert szerettem volna, ha a sajt ízét nem nyomom el egyéb fűszerekkel. Így nagyon finom lett, a sajt kiérződött és én pont ezt akartam elérni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »