Darált húsos cannelloni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 db cannelloni (1 csomag)
- 0,5 kg darált sertéshús
- 3 ek napraforgó olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 dl paradicsomlé (vagy vízzel hígított paradicsompüré)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
- ketchup
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- szalonna
- kolbász
A tál kikenéséhez
- 1 ek vaj
Elkészítése:
Az apróra szelt hagymát olajon megpirítjuk (kis szalonnával és kolbásszal). Hozzáadjuk és fehérre sütjük a darált húst.
Ráöntjük a paradicsomlevet, ízlés szerint fűszerezzük, és belereszeljük a fokhagymát, ketchupot (ha nem elég édes, cukrozzuk). Összefőzzük, hogy a hús nagyjából megpuhuljon.
A kész szószt a tésztába töltjük.
A megtöltött és a kivajazott közepes tepsibe sorakoztatott tésztákra néhány evőkanál vizet locsolunk.
Ráöntjük a maradék paradicsomszószt úgy, hogy elfedje a tésztát (ha esetleg nem lenne elég a maradék, akkor felforralunk és fűszerezünk egy kis adag paradicsomlét, és ezzel pótoljuk).
Előmelegített, forró sütőben, körülbelül 25-30 percig sütjük 200°C-on alufóliával lefedve, hogy a tészta megpuhuljon, majd megszórjuk sajttal, visszatesszük és pirulásig sütjük.
Tipp:
Én ketchupot tettem bele, mert nálunk az édeskés íz a megszokott.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »