Darált húsos cannelloni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 db cannelloni (1 csomag)
- 0,5 kg darált sertéshús
- 3 ek napraforgó olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 dl paradicsomlé (vagy vízzel hígított paradicsompüré)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
- ketchup
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- szalonna
- kolbász
A tál kikenéséhez
- 1 ek vaj
Elkészítése:
Az apróra szelt hagymát olajon megpirítjuk (kis szalonnával és kolbásszal). Hozzáadjuk és fehérre sütjük a darált húst.
Ráöntjük a paradicsomlevet, ízlés szerint fűszerezzük, és belereszeljük a fokhagymát, ketchupot (ha nem elég édes, cukrozzuk). Összefőzzük, hogy a hús nagyjából megpuhuljon.
A kész szószt a tésztába töltjük.
A megtöltött és a kivajazott közepes tepsibe sorakoztatott tésztákra néhány evőkanál vizet locsolunk.
Ráöntjük a maradék paradicsomszószt úgy, hogy elfedje a tésztát (ha esetleg nem lenne elég a maradék, akkor felforralunk és fűszerezünk egy kis adag paradicsomlét, és ezzel pótoljuk).
Előmelegített, forró sütőben, körülbelül 25-30 percig sütjük 200°C-on alufóliával lefedve, hogy a tészta megpuhuljon, majd megszórjuk sajttal, visszatesszük és pirulásig sütjük.
Tipp:
Én ketchupot tettem bele, mert nálunk az édeskés íz a megszokott.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »