Darált húsos cannelloni recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 12 db cannelloni (1 csomag)
- 0,5 kg darált sertéshús
- 3 ek napraforgó olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 dl paradicsomlé (vagy vízzel hígított paradicsompüré)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
- ketchup
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- szalonna
- kolbász
A tál kikenéséhez
- 1 ek vaj
Elkészítése:
Az apróra szelt hagymát olajon megpirítjuk (kis szalonnával és kolbásszal). Hozzáadjuk és fehérre sütjük a darált húst.
Ráöntjük a paradicsomlevet, ízlés szerint fűszerezzük, és belereszeljük a fokhagymát, ketchupot (ha nem elég édes, cukrozzuk). Összefőzzük, hogy a hús nagyjából megpuhuljon.
A kész szószt a tésztába töltjük.
A megtöltött és a kivajazott közepes tepsibe sorakoztatott tésztákra néhány evőkanál vizet locsolunk.
Ráöntjük a maradék paradicsomszószt úgy, hogy elfedje a tésztát (ha esetleg nem lenne elég a maradék, akkor felforralunk és fűszerezünk egy kis adag paradicsomlét, és ezzel pótoljuk).
Előmelegített, forró sütőben, körülbelül 25-30 percig sütjük 200°C-on alufóliával lefedve, hogy a tészta megpuhuljon, majd megszórjuk sajttal, visszatesszük és pirulásig sütjük.
Tipp:
Én ketchupot tettem bele, mert nálunk az édeskés íz a megszokott.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


