Darált húsos cannelloni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 db cannelloni (1 csomag)
- 0,5 kg darált sertéshús
- 3 ek napraforgó olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 dl paradicsomlé (vagy vízzel hígított paradicsompüré)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
- majoránna ízlés szerint
- provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
- ketchup
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sajt
- szalonna
- kolbász
A tál kikenéséhez
- 1 ek vaj
Elkészítése:
Az apróra szelt hagymát olajon megpirítjuk (kis szalonnával és kolbásszal). Hozzáadjuk és fehérre sütjük a darált húst.
Ráöntjük a paradicsomlevet, ízlés szerint fűszerezzük, és belereszeljük a fokhagymát, ketchupot (ha nem elég édes, cukrozzuk). Összefőzzük, hogy a hús nagyjából megpuhuljon.
A kész szószt a tésztába töltjük.
A megtöltött és a kivajazott közepes tepsibe sorakoztatott tésztákra néhány evőkanál vizet locsolunk.
Ráöntjük a maradék paradicsomszószt úgy, hogy elfedje a tésztát (ha esetleg nem lenne elég a maradék, akkor felforralunk és fűszerezünk egy kis adag paradicsomlét, és ezzel pótoljuk).
Előmelegített, forró sütőben, körülbelül 25-30 percig sütjük 200°C-on alufóliával lefedve, hogy a tészta megpuhuljon, majd megszórjuk sajttal, visszatesszük és pirulásig sütjük.
Tipp:
Én ketchupot tettem bele, mert nálunk az édeskés íz a megszokott.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »