Csülökpörkölt burgonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli csülök
- 1 kg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 kanál sertészsír
- 2 kk pirospaprika
- 2-3 paradicsom
- 2 paprika
- télen üvegeslecsóval készítem
- 1 kk feketebors
- ízlés szerint só
- kb 1 kg burgonya
Elkészítése:
A csülköt kockára vágom. A vöröshagymát apró kockára vágom és elkészítem a pörköltalapot. Zsírban megfonnyasztom és hozzáadom a pirospaprikát, majd a csülköt és fűszerezem sóval, borssal.
A paradicsomot cikkekre vágom, a paprikát karikákra és hozzáadom, télen üveges lecsót adok hozzá. A fokhagymát pépesítve adom hozzá. Fedő alatt puhára főzöm. Mindig egy pici vizet öntök csak hozzá és időnként megkeverem.
Közben a burgonyát megpucolom, cikkekre vágom, vagy kockára is lehet, kinek hogy tetszik. S amikor a hús már majdnem puha hozzáöntöm és annyi vizet öntök hozzá, hogy épp ellepje, jól összekeverem és puhulásig főzöm fedő alatt.
Időre nem szoktam nézni, mindig villával nézem meg a húst és amikor már omlik szét, akkor jó.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »