Csülökpörkölt burgonyával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli csülök
- 1 kg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 kanál sertészsír
- 2 kk pirospaprika
- 2-3 paradicsom
- 2 paprika
- télen üvegeslecsóval készítem
- 1 kk feketebors
- ízlés szerint só
- kb 1 kg burgonya
Elkészítése:
A csülköt kockára vágom. A vöröshagymát apró kockára vágom és elkészítem a pörköltalapot. Zsírban megfonnyasztom és hozzáadom a pirospaprikát, majd a csülköt és fűszerezem sóval, borssal.
A paradicsomot cikkekre vágom, a paprikát karikákra és hozzáadom, télen üveges lecsót adok hozzá. A fokhagymát pépesítve adom hozzá. Fedő alatt puhára főzöm. Mindig egy pici vizet öntök csak hozzá és időnként megkeverem.
Közben a burgonyát megpucolom, cikkekre vágom, vagy kockára is lehet, kinek hogy tetszik. S amikor a hús már majdnem puha hozzáöntöm és annyi vizet öntök hozzá, hogy épp ellepje, jól összekeverem és puhulásig főzöm fedő alatt.
Időre nem szoktam nézni, mindig villával nézem meg a húst és amikor már omlik szét, akkor jó.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »