Csülök pékné módra recept
Hozzávalók:
- 1 nagyobb csülök
- 2 kg burgonya
- 3-4 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál egész bors
- 5 db babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- olaj vagy disznózsír
Elkészítése:
A csülköt megmosom és egy nagy fazékba helyezem a borssal, babérlevéllel, fokhagymával, illetve kb. másfél teáskanál sóval, majd annyi vizet engedek rá, hogy ellepje. (A só lehet több is, kevesebb is; ki,hogyan szereti.)
Kb. 1,5-2 órát főzöm, amíg a hús már leesik a csontról.
Közben meghámozom a burgonyát és vöröshagymát, karikákra vágom és beleteszem egy kizsírozott / olajozott jénaiba, majd megsózom és jól átforgatom.
A megfőtt csülköt lefejtem a csontról és nagyjából egyforma darabokra vágom, majd a hagymás krumpli tetejére teszem a jénaiba, lehetőleg bőrével felfelé.
Ezután lefedem alufóliával vagy a jénai tetejével és 180-on fokon kb. 1 órát sütöm.
Utána leveszem a jénai tetejét és még 20-25 percet sütöm grillfokozaton.
Tipp:
Nem baj, ha nem tud grillezni a sütőd, hagyományos sütéssel is finom, ropogós lesz a bőre :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

