Csülök pékné módra recept

Hozzávalók:
- 1 nagyobb csülök
- 2 kg burgonya
- 3-4 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál egész bors
- 5 db babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- olaj vagy disznózsír
Elkészítése:
A csülköt megmosom és egy nagy fazékba helyezem a borssal, babérlevéllel, fokhagymával, illetve kb. másfél teáskanál sóval, majd annyi vizet engedek rá, hogy ellepje. (A só lehet több is, kevesebb is; ki,hogyan szereti.)
Kb. 1,5-2 órát főzöm, amíg a hús már leesik a csontról.
Közben meghámozom a burgonyát és vöröshagymát, karikákra vágom és beleteszem egy kizsírozott / olajozott jénaiba, majd megsózom és jól átforgatom.
A megfőtt csülköt lefejtem a csontról és nagyjából egyforma darabokra vágom, majd a hagymás krumpli tetejére teszem a jénaiba, lehetőleg bőrével felfelé.
Ezután lefedem alufóliával vagy a jénai tetejével és 180-on fokon kb. 1 órát sütöm.
Utána leveszem a jénai tetejét és még 20-25 percet sütöm grillfokozaton.
Tipp:
Nem baj, ha nem tud grillezni a sütőd, hagyományos sütéssel is finom, ropogós lesz a bőre :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »