Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cigánypecsenye recept

Cigánypecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet füstölt szalonna
    • 4 szelet sertés rövidkaraj
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 4 ek olívaolaj
    • 1 tk fűszerpaprika
    • 1 kk őrölt bors
    • 2 púpozott ek finomliszt
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    A húst kiklopfolom, enyhén megsózom, és hűtőbe teszem.
    A szalonna szeleteket bevagdosom, kisütöm és félreteszem.

    A fokhagymát kés lapjával összezúzom, vagy fokhagymanyomóval áttöröm, és elkeverem 2 ek olajban.

    A húst finomlisztbe forgatom, és a maradék felforrósított olajon mindkét oldalát hirtelen kisütöm.

    Tálaláskor a húst megkenem az olajos fokhagyma péppel, ízlés szerint megszórom borssal és pirospaprikával, és ráteszem a korábban kisütött szalonnát.

    Sült-, petrezselymes-, vagy hagymás tört krumplival tálalom. Savanyúságot, vagy salátát kínálok mellé.

    A cigánypecsenye kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 318 kcal
    Fehérje: 17 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 25 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá