Cigánypecsenye recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 szelet füstölt szalonna
- 4 szelet sertés rövidkaraj
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 ek olívaolaj
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk őrölt bors
- 2 púpozott ek finomliszt
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A húst kiklopfolom, enyhén megsózom, és hűtőbe teszem.
A szalonna szeleteket bevagdosom, kisütöm és félreteszem.
A fokhagymát kés lapjával összezúzom, vagy fokhagymanyomóval áttöröm, és elkeverem 2 ek olajban.
A húst finomlisztbe forgatom, és a maradék felforrósított olajon mindkét oldalát hirtelen kisütöm.
Tálaláskor a húst megkenem az olajos fokhagyma péppel, ízlés szerint megszórom borssal és pirospaprikával, és ráteszem a korábban kisütött szalonnát.
Sült-, petrezselymes-, vagy hagymás tört krumplival tálalom. Savanyúságot, vagy salátát kínálok mellé.
A cigánypecsenye kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 25 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »