Cigánypecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet füstölt szalonna
  • 4 szelet sertés rövidkaraj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 kk őrölt bors
  • 2 púpozott ek finomliszt
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

A húst kiklopfolom, enyhén megsózom, és hűtőbe teszem.
A szalonna szeleteket bevagdosom, kisütöm és félreteszem.

A fokhagymát kés lapjával összezúzom, vagy fokhagymanyomóval áttöröm, és elkeverem 2 ek olajban.

A húst finomlisztbe forgatom, és a maradék felforrósított olajon mindkét oldalát hirtelen kisütöm.

Tálaláskor a húst megkenem az olajos fokhagyma péppel, ízlés szerint megszórom borssal és pirospaprikával, és ráteszem a korábban kisütött szalonnát.

Sült-, petrezselymes-, vagy hagymás tört krumplival tálalom. Savanyúságot, vagy salátát kínálok mellé.