Cigányka recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 db sertésmáj
- 2 marék főtt rizs
- 2 marék bekevert kolbászhús
- só
- őrölt bors
- csipetnyi majoránna
- 1 fátyolháj (sertésháló)
Elkészítése:
A sertésmájat ledaráljuk. (Lehet nyersen is, de lehet egy pillanatra az abáló lébe mártva is darálni, így nem lesz annyira véres.)
Hozzáadunk a disznótorban előre kifőtt rizsből és a közben bekevert kolbászhúsból is keveset.
Enyhén sózzuk, és erősebben borsozzuk, majd a fátyolhájba (sertésháló) hajtogatjuk. Nagyobb pogácsákat formázunk belőle, majd kevés zsírt alá téve sütőben kisütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.