Cigányka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 db sertésmáj
  • 2 marék főtt rizs
  • 2 marék bekevert kolbászhús
  • őrölt bors
  • csipetnyi majoránna
  • 1 fátyolháj (sertésháló)

Elkészítése:

A sertésmájat ledaráljuk. (Lehet nyersen is, de lehet egy pillanatra az abáló lébe mártva is darálni, így nem lesz annyira véres.)

Hozzáadunk a disznótorban előre kifőtt rizsből és a közben bekevert kolbászhúsból is keveset.

Enyhén sózzuk, és erősebben borsozzuk, majd a fátyolhájba (sertésháló) hajtogatjuk. Nagyobb pogácsákat formázunk belőle, majd kevés zsírt alá téve sütőben kisütjük.