Chilis bab recept

Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertés húsi
- 1 konzerv chilis bab
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv csemegekukorica
- 50 ml paradicsomsűrítmény
- 1 tk oregánó
- só ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
- 1db szárított erőspaprika/ chilipaprika
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- cayenne bors
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, a konzerveket kibontjuk, és a chilis bab kivételével mindegyik levét leöntjük.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáöntjük a darált húst, és addig kevergetjük, amíg szép fehér nem lesz. Ezután rászórjuk az oregánót, és ízlés szerint sózzuk, majd hozzáöntjük a kukoricát, és 5 percig együtt pároljuk.
Hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt. Ekkor hozzáadhatjuk a cukrot is (én egy kicsit édeskésen szeretem, ezért nem írtam mennyiséget, mindenki annyit tesz bele, amennyit szeretne). Forralunk rajta egyet, és hozzárakjuk a vörös babot. Ennél a lépésnél beletehetjük a szárított erős paprikát és a cayenne borsot is. (A cayenne borssal nagyon óvatosan kell bánni, mert pokolian erős! De ha nincs otthon ilyen bors, tökéletesen megfelel az őrölt feketebors vagy az erős pista is). Kb. 5 percig ezt is együtt főzzük.
Végül hozzáadjuk a chilis babot is a levével együtt, és még 10 percig lassú lángon főzzük, és kevergetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »