Chilis bab recept
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertés húsi
- 1 konzerv chilis bab
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv csemegekukorica
- 50 ml paradicsomsűrítmény
- 1 tk oregánó
- só ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
- 1db szárított erőspaprika/ chilipaprika
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 ek olaj
- cayenne bors
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, a konzerveket kibontjuk, és a chilis bab kivételével mindegyik levét leöntjük.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáöntjük a darált húst, és addig kevergetjük, amíg szép fehér nem lesz. Ezután rászórjuk az oregánót, és ízlés szerint sózzuk, majd hozzáöntjük a kukoricát, és 5 percig együtt pároljuk.
Hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt. Ekkor hozzáadhatjuk a cukrot is (én egy kicsit édeskésen szeretem, ezért nem írtam mennyiséget, mindenki annyit tesz bele, amennyit szeretne). Forralunk rajta egyet, és hozzárakjuk a vörös babot. Ennél a lépésnél beletehetjük a szárított erős paprikát és a cayenne borsot is. (A cayenne borssal nagyon óvatosan kell bánni, mert pokolian erős! De ha nincs otthon ilyen bors, tökéletesen megfelel az őrölt feketebors vagy az erős pista is). Kb. 5 percig ezt is együtt főzzük.
Végül hozzáadjuk a chilis babot is a levével együtt, és még 10 percig lassú lángon főzzük, és kevergetjük.