Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chilis bab recept

Chilis bab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg darált sertés húsi
    • 1 konzerv chilis bab
    • 1 konzerv vörösbab
    • 1 konzerv csemegekukorica
    • 50 ml paradicsomsűrítmény
    • 1 tk oregánó
    • só ízlés szerint
    • cukor ízlés szerint
    • 1db szárított erőspaprika/ chilipaprika
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 ek olaj
    • cayenne bors

    Elkészítése:

    A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, a konzerveket kibontjuk, és a chilis bab kivételével mindegyik levét leöntjük.
    Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáöntjük a darált húst, és addig kevergetjük, amíg szép fehér nem lesz. Ezután rászórjuk az oregánót, és ízlés szerint sózzuk, majd hozzáöntjük a kukoricát, és 5 percig együtt pároljuk.
    Hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt. Ekkor hozzáadhatjuk a cukrot is (én egy kicsit édeskésen szeretem, ezért nem írtam mennyiséget, mindenki annyit tesz bele, amennyit szeretne). Forralunk rajta egyet, és hozzárakjuk a vörös babot. Ennél a lépésnél beletehetjük a szárított erős paprikát és a cayenne borsot is. (A cayenne borssal nagyon óvatosan kell bánni, mert pokolian erős! De ha nincs otthon ilyen bors, tökéletesen megfelel az őrölt feketebors vagy az erős pista is). Kb. 5 percig ezt is együtt főzzük.
    Végül hozzáadjuk a chilis babot is a levével együtt, és még 10 percig lassú lángon főzzük, és kevergetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá