Chilis bab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertés húsi
  • 1 konzerv chilis bab
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 50 ml paradicsomsűrítmény
  • 1 tk oregánó
  • só ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint
  • 1db szárított erőspaprika/ chilipaprika
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 ek olaj
  • cayenne bors

Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük, a konzerveket kibontjuk, és a chilis bab kivételével mindegyik levét leöntjük.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáöntjük a darált húst, és addig kevergetjük, amíg szép fehér nem lesz. Ezután rászórjuk az oregánót, és ízlés szerint sózzuk, majd hozzáöntjük a kukoricát, és 5 percig együtt pároljuk.
Hozzáöntjük a paradicsomsűrítményt. Ekkor hozzáadhatjuk a cukrot is (én egy kicsit édeskésen szeretem, ezért nem írtam mennyiséget, mindenki annyit tesz bele, amennyit szeretne). Forralunk rajta egyet, és hozzárakjuk a vörös babot. Ennél a lépésnél beletehetjük a szárított erős paprikát és a cayenne borsot is. (A cayenne borssal nagyon óvatosan kell bánni, mert pokolian erős! De ha nincs otthon ilyen bors, tökéletesen megfelel az őrölt feketebors vagy az erős pista is). Kb. 5 percig ezt is együtt főzzük.
Végül hozzáadjuk a chilis babot is a levével együtt, és még 10 percig lassú lángon főzzük, és kevergetjük.