Burgonyás sertésborda recept

Hozzávalók:
- 8 kicsontozott rövidkarajszelet
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 1 húsleveskocka
- só
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A forró olajban a besózott hússzeletek mindkét oldalát egy percig sütjük, majd a húst kivesszük, és félretesszük. A pecsenyezsírban a hagymát megpirítjuk, mély tűzálló tálba öntjük, a megtisztított és karikákra vágott burgonya felét belerakjuk, a hússzeletekkel befedjük, és az összevagdalt petrezselyemzölddel, meg a borssal meghintjük. A burgonya másik felével befedjük, és fél liter vízzel, amelyben feloldottuk a húsleveskockát, leöntjük. A sütőben közepes lángon addig sütjük, amíg az egész meg nem puhult, majd a tetejét megpirítjuk. Lehet sajtot is hinteni rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »