Burgonyás sertésborda recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 kicsontozott rövidkarajszelet
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
- 1 húsleveskocka
- só
- őrölt bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A forró olajban a besózott hússzeletek mindkét oldalát egy percig sütjük, majd a húst kivesszük, és félretesszük. A pecsenyezsírban a hagymát megpirítjuk, mély tűzálló tálba öntjük, a megtisztított és karikákra vágott burgonya felét belerakjuk, a hússzeletekkel befedjük, és az összevagdalt petrezselyemzölddel, meg a borssal meghintjük. A burgonya másik felével befedjük, és fél liter vízzel, amelyben feloldottuk a húsleveskockát, leöntjük. A sütőben közepes lángon addig sütjük, amíg az egész meg nem puhult, majd a tetejét megpirítjuk. Lehet sajtot is hinteni rá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.