Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás sertésborda recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 kicsontozott rövidkarajszelet
    • 1 kg burgonya
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
    • 1 húsleveskocka
    • őrölt bors
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítés:
    A forró olajban a besózott hússzeletek mindkét oldalát egy percig sütjük, majd a húst kivesszük, és félretesszük. A pecsenyezsírban a hagymát megpirítjuk, mély tűzálló tálba öntjük, a megtisztított és karikákra vágott burgonya felét belerakjuk, a hússzeletekkel befedjük, és az összevagdalt petrezselyemzölddel, meg a borssal meghintjük. A burgonya másik felével befedjük, és fél liter vízzel, amelyben feloldottuk a húsleveskockát, leöntjük. A sütőben közepes lángon addig sütjük, amíg az egész meg nem puhult, majd a tetejét megpirítjuk. Lehet sajtot is hinteni rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá