Bundás karaj recept
Hozzávalók:
- 3 dl sör
- kb 2-3 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - annyi liszt amitől nagyon sűrű tésztát kapunk
- só,bors, delikát
- fokhagyma
- petrezselyem
- reszelt sajt
Elkészítése:
A tojásokat felkeverjük, hozzáadjuk a tejet, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, annyit amennyitől 2x sűrűbb legyen mint a palacsintatészta.
Ezután hozzáadjuk a sört, ha kell még annyi lisztet, hogy bevonó képes legyen a húsra. Ebbe a masszába szórjuk a fűszereket, ízesítőket, elverjük.
A húst besózzuk, majd ha kicsit állt, először lisztbe megforgatjuk, majd megmártjuk a bundába és bő forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
Petrezselymes krumplival tálaltam és adtam hozzá (középen) paradicsomsalátát. A látvány kedvéért, a húsokat csíkokra vágtam úgy tálaltam, de természetesen kínálhatjuk a húsokat egészben is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

