Budapest szelet recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- fél kg karaj
- 500 g konzerv borsó
- 500 g konzerv szeletelt gomba
- 20 dkg csirkemáj
- 2 szelet bacon szalonna
- 1 paradicsom
- fél fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, olaj
Elkészítése:
A karajt felszeleteljük, (én picit átklopfoltam mert így hamarabb megsül és omlósabb lesz a hús.) Megsózzuk és jól beborsozzuk őket.
Felforrósított olajban közepes lángon megsütjük a hússzeleteket,a mikor kész kiszedjük és félre rakjuk őket. A megmaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A bacon szalonnát, gombát is hozzáadjuk. Pirospaprikával, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Pici vizel felöntjük. Amíg készül az étel folyamatosan pótoljuk a vizet, hogy jó kis szaftja legyen.
Amikor a gomba félig megpuhult hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat és a paradicsomot. Amikor a máj is megfőtt hozzáöntjük a borsót. Pár percig főzzük még a borsóval. Főt krumplival vagy rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.