Brassoi kicsit másképp recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 nagy fej hagyma
- 50 dkg sertés vagy izlés szerinti hús
- 1 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 5dkg zöldborsó
- 4-5 cseresznyepaprika (üveges), de lehet chili vagy pfefferoni
- 4-5 csemegeuborka
- hasábburgonya,rizs köretként
Elkészítése:
A hagymákat megtisztítjuk és ez egyiket apró kockára, a másikat vékony csíkokra vágjuk.
Kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. A húst megmossuk és csíkokra vágjuk. A pirított hagymára tesszük . Sózzuk borsozzuk ,és fedő alatt időnként kevergetve pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát,zöldborsót és a szeletekre vágott fokhagymát. Mikor a hús már majdnem teljesen megpuhult hozzá adjuk a felnegyedelt cseresznyepaprikát és a felcsíkozott csemegeuborkát,és pár perc alatt készre főzzük. Ízlés szerint lehet a csípősséget szabályozni. Mikor csak pikánsan csíp, úgy jönnek ki igazán az ízek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

