Brassoi kicsit másképp

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 nagy fej hagyma
  • 50 dkg sertés vagy izlés szerinti hús
  • 1 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 5dkg zöldborsó
  • 4-5 cseresznyepaprika (üveges), de lehet chili vagy pfefferoni
  • 4-5 csemegeuborka
  • hasábburgonya,rizs köretként

Elkészítése:

A hagymákat megtisztítjuk és ez egyiket apró kockára, a másikat vékony csíkokra vágjuk.
Kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. A húst megmossuk és csíkokra vágjuk. A pirított hagymára tesszük . Sózzuk borsozzuk ,és fedő alatt időnként kevergetve pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, paprikát,zöldborsót és a szeletekre vágott fokhagymát. Mikor a hús már majdnem teljesen megpuhult hozzá adjuk a felnegyedelt cseresznyepaprikát és a felcsíkozott csemegeuborkát,és pár perc alatt készre főzzük. Ízlés szerint lehet a csípősséget szabályozni. Mikor csak pikánsan csíp, úgy jönnek ki igazán az ízek.