Brassói aprópecsenye recept
Hozzávalók:
- 1 kg sertés comb
- 20 dkg hagyma
- 7 gerezd fokhagyma
- 1 tk só
- 2 tk bors
- 1 kg burgonya
- 6 dl olaj a burgonya sütéshez
- 1 ek fűszerpaprika
- 0,7l víz
- 1 ek delikát
Elkészítése:
A sertés combot és a hagymát kockákra vágjuk. A hagymát megpirítjuk, közben egy lábasba felteszünk egy kis delikátos vizet. A megpirított hagymára rátesszük a paprikát, majd a kockára vágott húst. Leszűrjük a delikátos vizet és azzal öntjük fel a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd neki állunk krumplit sütni. A krumplit megpucoljuk, majd kockákra vágjuk és forró olajban kisütjük. Ha a hús megfő, összekeverjük a megsült krumplival és rányomjuk a fokhagymát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

