Brassói aprópecsenye recept

Hozzávalók:
- 80 dkg sertéscomb vagy lapocka
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 1-1,5 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 2 fej fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- csipet majoránna
- 1 ek paradicsompüré
- étolaj
Elkészítése:
A sertés combot és a szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk tetszés szerint. A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk. A hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, rátesszük a vöröshagymát és megdinszteljük.
Hozzáadjuk a fokhagyma 3/4 részét és a húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát teszünk rá. Mindig csak pár csepp vizet hozzáadva készre pároljuk. Ha a hús megpuhult hozzáadjuk a paradicsompürét és átpirítjuk.
Rátesszük a maradék fokhagymát, elkeverjük, de nem főzzük tovább. A burgonyát bő olajban kisütjük és a húshoz keverjük. Tálalásnál házi savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Levesrajongók álomválogatása – 12 tápláló és finom leves, ha valami meleget ennél
A levesek igazi komfortfogások – legyen szó füstölt kolbászos bablevesről,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.04. csütrötök
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
A mézen túl: a méhpempő valódi szuperélelmiszer, amit még kevesen ismernek (x)
Kevesen tudják, hogy a méhkaptár igazi értéke nemcsak a mézben rejlik, hane
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.03. szerda
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »
10 krémes és ízes sütemény, amit most azonnal ki kell próbálnod
Ebben a válogatásban elhoztunk neked 10 csábító süteményt, amelyek a klassz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.09.02. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé
Tovább olvasom »