Boszorkány flekken vargányával és mortadellával recept

Hozzávalók:
- 10 szelet tarja
- só, bors
- mustár
- kókuszzsír
- 2 újhagyma
- 20 dkg vargánya
- 4-5 szelet mortadella felcsíkozva
- kevés vaj
- gouda sajt
Elkészítése:
A tarját húsklopfolóval lazítottam. Ezután került rá a só és a bors valamint a mustár. A húsokat serpenyőben, kókuszzsíron elősütöttem. Majd tepsibe helyeztem.
A vargányát megtisztítottam, kis darabokra vágtam. A hagymát karikáztam. Vajon megpároltam a gombát és a hagymát. Sóztam, borsoztam és hozzáadtam a csíkozott mortadellát. Nagyjából 5-6 percig együtt pároltam.
A gombát-mortadellát a húsok tetejére halmoztam, majd reszelt sajttal még meg is koronáztam. Ezután a tarjákat előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-40 percig sütöttem. (fóliával letakarva).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »