Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borzaska recept

Borzaska
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet sertéskaraj
    • 50 dkg krumpli
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 6 ek finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • frissen őrölt bors
    • olaj a kisütéshez

    Tálaláshoz:

    • 3 dl tejföl
    • 20 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A húsokat egy kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. A fokhagymát lereszelem, kevés olajjal elkeverem, és megkenem a húsokat vele, majd félreteszem.

    A krumplit meghámozom, lereszelem, és kinyomkodom belőle a vizet. Hozzáadom a tojást, sózom, borsozom, és belekeverem a lisztet.

    Serpenyőben annyi olajat forrósítok, hogy elfedje a sülő hússzeleteket. A húsokat megforgatom lisztben, majd beburkolom a krumplis masszával. Ha elég forró az olaj, kisütöm benne a bundázott húsokat.

    Közben lereszelem a sajtot, és összekeverem a tejfölt a maradék olajos fokhagymával. A frissen kisült húsokra egy réteg fokhagymás tejfölt teszek, és megszórom reszelt sajttal.

    A borzaska kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 184 kcal
    Fehérje: 14 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá