Borzaska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj
- 50 dkg krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 ek finomliszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- frissen őrölt bors
- olaj a kisütéshez
Tálaláshoz:
- 3 dl tejföl
- 20 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A húsokat egy kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. A fokhagymát lereszelem, kevés olajjal elkeverem, és megkenem a húsokat vele, majd félreteszem.
A krumplit meghámozom, lereszelem, és kinyomkodom belőle a vizet. Hozzáadom a tojást, sózom, borsozom, és belekeverem a lisztet.
Serpenyőben annyi olajat forrósítok, hogy elfedje a sülő hússzeleteket. A húsokat megforgatom lisztben, majd beburkolom a krumplis masszával. Ha elég forró az olaj, kisütöm benne a bundázott húsokat.
Közben lereszelem a sajtot, és összekeverem a tejfölt a maradék olajos fokhagymával. A frissen kisült húsokra egy réteg fokhagymás tejfölt teszek, és megszórom reszelt sajttal.
A borzaska kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 11 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »