Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsos tokány recept

Borsos tokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sertéshús (nálam most fele tarja és fele karaj)
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 2 ek tyúkzsír
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 kk só
    • 1 tk őrölt pirospaprika
    • 1 kk őrölt bors
    • 2 ek házi darált paprika (ennek hiányában 1 kápia paprika apróra vágva)
    • 1 közepes paradicsom héj nélkül
    • 1 tk liszt

    Elkészítése:

    A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát bőr nélkül apróra vágjuk és zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a zsírt, majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta. A lecsöpögtetett husit fehéredésig pirítjuk rajta.

    Meghintjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával. Hozzáadjuk a házi darált pirospaprikát (vagy az apróra vágott kápia paprikát), a paradicsomot. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Ha puha a hús, a fedőt levéve hagyjuk a maradék vizet elfőni.

    Egy kevés liszttel megszórjuk és így felforralva egy kicsit sűrűbb lesz a szaftja. Melegen, nokedli körettel kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá