Bőrös pecsenye recept

Hozzávalók:
- 1 kg bőrös malackaraj
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 füstölt szalonnabőrke vagy sör a kenegetéshez
Elkészítés:
A bőrös karajon a bőrt 2×2 cm-es kockákra bevagdossuk, a húst besózzuk, de a bőrre ne jusson belőle. Egy kevés vizet aláöntve, a fokhagymagerezdet mellédobva, puhára pároljuk. A vágatokat, meg a karaj alját fokhagymaolajjal is megkenhetjük só és friss fokhagyma helyett. Végül a sütőben megpirítjuk, a bőrös részét szalonnával kenegetve vagy sörrel ecsetelve, amitől a bőr szinte üvegszerűen ropogóssá, pirossá válik. Felszeletelve, de eredeti formájára összerakva, párolt káposztával és pirított burgonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »