Bőrös pecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg bőrös malackaraj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 füstölt szalonnabőrke vagy sör a kenegetéshez

Elkészítés:
A bőrös karajon a bőrt 2×2 cm-es kockákra bevagdossuk, a húst besózzuk, de a bőrre ne jusson belőle. Egy kevés vizet aláöntve, a fokhagymagerezdet mellédobva, puhára pároljuk. A vágatokat, meg a karaj alját fokhagymaolajjal is megkenhetjük só és friss fokhagyma helyett. Végül a sütőben megpirítjuk, a bőrös részét szalonnával kenegetve vagy sörrel ecsetelve, amitől a bőr szinte üvegszerűen ropogóssá, pirossá válik. Felszeletelve, de eredeti formájára összerakva, párolt káposztával és pirított burgonyával tálaljuk.