Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bolognai spagetti recept

Bolognai spagetti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg darált sertéshús
    • 12 dkg főtt-füstölt császárszalonna
    • 10 dkg sajt
    • 1 paradicsom
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 tasak bolognai spagetti alap
    • 3 dl víz
    • 1 ek olaj
    • 30 dkg spagetti tészta

    Elkészítése:

    A tésztát sós, lobogó vízben főzzük ki.

    A paradicsomot forrázzuk le, és húzzuk le a héját. Vágjuk ki a magját, tegyük félre, és a húsát vágjuk apróra. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, és pirítsuk meg rajta a kockára vágott húsos szalonnát. Dobjuk hozzá az aprított fokhagymát, és pár másodpercig, amíg megérezzük karakteres illatát, pirítsuk. Adjuk hozzá a paradicsom belsejét, a darált húst, pirítsuk addig, amíg a leve nagy része elfő.

    Öntsük bele a bolognai alapot és 3 dl vizet. Keverjük el, és lassú tűzön főzzük 5-8 percig. Az utolsó pillanatokban keverjük hozzá az apró kockára vágott friss paradicsomhúst.

    Tálaljuk a közben kifőtt spagettivel, és szórjuk meg reszelt sajttal.

    Tipp:

    Én makaróni tésztával készítettem, mert én azt jobban szeretem-

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá