Bolognai spagetti recept
Hozzávalók:
- 25 dkg darált sertéshús
- 12 dkg főtt-füstölt császárszalonna
- 10 dkg sajt
- 1 paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tasak bolognai spagetti alap
- 3 dl víz
- 1 ek olaj
- 30 dkg spagetti tészta
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó vízben főzzük ki.
A paradicsomot forrázzuk le, és húzzuk le a héját. Vágjuk ki a magját, tegyük félre, és a húsát vágjuk apróra. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, és pirítsuk meg rajta a kockára vágott húsos szalonnát. Dobjuk hozzá az aprított fokhagymát, és pár másodpercig, amíg megérezzük karakteres illatát, pirítsuk. Adjuk hozzá a paradicsom belsejét, a darált húst, pirítsuk addig, amíg a leve nagy része elfő.
Öntsük bele a bolognai alapot és 3 dl vizet. Keverjük el, és lassú tűzön főzzük 5-8 percig. Az utolsó pillanatokban keverjük hozzá az apró kockára vágott friss paradicsomhúst.
Tálaljuk a közben kifőtt spagettivel, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Tipp:
Én makaróni tésztával készítettem, mert én azt jobban szeretem-
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

