Bolognai spagetti recept
Hozzávalók:
- 25 dkg darált sertéshús
- 12 dkg főtt-füstölt császárszalonna
- 10 dkg sajt
- 1 paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tasak bolognai spagetti alap
- 3 dl víz
- 1 ek olaj
- 30 dkg spagetti tészta
Elkészítése:
A tésztát sós, lobogó vízben főzzük ki.
A paradicsomot forrázzuk le, és húzzuk le a héját. Vágjuk ki a magját, tegyük félre, és a húsát vágjuk apróra. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, és pirítsuk meg rajta a kockára vágott húsos szalonnát. Dobjuk hozzá az aprított fokhagymát, és pár másodpercig, amíg megérezzük karakteres illatát, pirítsuk. Adjuk hozzá a paradicsom belsejét, a darált húst, pirítsuk addig, amíg a leve nagy része elfő.
Öntsük bele a bolognai alapot és 3 dl vizet. Keverjük el, és lassú tűzön főzzük 5-8 percig. Az utolsó pillanatokban keverjük hozzá az apró kockára vágott friss paradicsomhúst.
Tálaljuk a közben kifőtt spagettivel, és szórjuk meg reszelt sajttal.
Tipp:
Én makaróni tésztával készítettem, mert én azt jobban szeretem-
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

