Bolognai spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bolognai spagetti

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 12 dkg főtt-füstölt császárszalonna
  • 10 dkg sajt
  • 1 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tasak bolognai spagetti alap
  • 3 dl víz
  • 1 ek olaj
  • 30 dkg spagetti tészta

Elkészítése:

A tésztát sós, lobogó vízben főzzük ki.

A paradicsomot forrázzuk le, és húzzuk le a héját. Vágjuk ki a magját, tegyük félre, és a húsát vágjuk apróra. Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben, és pirítsuk meg rajta a kockára vágott húsos szalonnát. Dobjuk hozzá az aprított fokhagymát, és pár másodpercig, amíg megérezzük karakteres illatát, pirítsuk. Adjuk hozzá a paradicsom belsejét, a darált húst, pirítsuk addig, amíg a leve nagy része elfő.

Öntsük bele a bolognai alapot és 3 dl vizet. Keverjük el, és lassú tűzön főzzük 5-8 percig. Az utolsó pillanatokban keverjük hozzá az apró kockára vágott friss paradicsomhúst.

Tálaljuk a közben kifőtt spagettivel, és szórjuk meg reszelt sajttal.

Tipp:

Én makaróni tésztával készítettem, mert én azt jobban szeretem-