BBQ csirke és tarja faszénen sütve recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 8 csirke alsó combfilé
- 8 csirke felső combfilé
- 10 szelet tarja
- 6 csirkeszárny
- 3 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl száraz fehér bor
- 2 csomag grill fűszer
Elkészítése:
A hagymákat, a bort és a fűszereket botmixerrel egynemű masszává turmixoljuk, majd bekenjük vele az előkészített húsokat. 24 órára hűtőszekrénybe tesszük, lehetőleg fémedénybe, vagy nejlonzacskóba csomagolva.
A tűzteret előkészítjük, faszén felett rácson, vagy kerti grillre befogott tepsiben pároljuk a tarját 1 órát alufólia alatt, utána pirosra sütjük. A csirkecombokat 20 percig pároljuk fólia alatt, és szintén pirosra sütjük. Ha a hirtelen hő miatt ragadni kezd, akkor a zsiradékot pótoljuk!
Az elkészült húsokat friss salátával tálaljuk!
Jó étvágyat!
Tipp:
A csirkeszárnyaknál az alappáchoz adtam chillit, így pikánsabb lett az íze.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.