Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

BBQ (Barbecue) oldalas kajszidzsemmel, brokkolisalátával recept

BBQ (Barbecue) oldalas kajszidzsemmel, brokkolisalátával
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
140 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 26 dkg kajszibarack
    • 13 dkg befőzőcukor
    • 1 kg oldalas
    • babérlevél
    • 26 dkg lilahagyma
    • 1 pici Worcestershire-szósz (elhagyható)
    • ketchup
    • 1,5 dkg fokhagyma

    Brokkolisaláta:

    • 45 dkg brokkoli
    • szezámmag
    • szójaszósz
    • 40 dkg burgonya

    Elkészítése:

    A kajszibarackot leforrázzuk, meghámozzuk, lábasba tesszük és hozzáadjuk a cukrot. Közben feldaraboljuk az oldalast és beletesszük a babérleveles, lilahagymás, sós, borsos felforralt vízbe. Félpuhára főzzük.
    Miközben fő a hús, előkészítjük a BBQ pácolásához szükséges zöldségeket. A paradicsomot kimagozzuk, felkockázzuk, a lilahagymát apróra vágjuk.

    Egy serpenyőben 2-3 evőkanál kristálycukrot elkezdünk karamellizálni, hozzáadunk a kajszi dzsemből 2-3 evőkanálnyit és összekeverjük őket. Utána hozzáadjuk a lilahagymát, végén a paradicsomot és a Worcestershire szószt. Sózzuk, borsozzuk, ketchupozzuk és beletesszük az apróra vágott fokhagymát. A félpuhára főzött oldalas darabokat megforgatjuk ebben a szószban, tűzálló edénybe tesszük és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

    Brokkoli saláta:

    A brokkolit vékonyan felvágjuk. A szezámmagot egy serpenyőben szárazon megpirítjuk. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk, beletesszük a brokkolit és 3-4 percig sütjük, ha szükséges, vizet öntünk hozzá. Adjunk a brokkolihoz a szójaszószt, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverjük a pirított szezámmagot.

    A burgonyát félig főzzük és grillezzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá