Bazsalikomos paradicsomos szűzérme recept

Hozzávalók: 4 személyre
- 1 nagyobb szűzérme (másból is lehet, de nekem ez volt itthon)
- 1 fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- pár levél bazsalikom
- oregánó
- só bors
- 1 cs farfalle tészta
- 1 db 500 gr-os paradicsomlé
- 2 evőkanál liszt
- cukor-citromlé a paradicsom ízétől függő mennyiségben
- olaj
Elkészítés:
A húst vékonyan felszeletelem sózom, borsozom, megforgatom a lisztben és hirtelen mindkét oldalát átsütöm. A hagymát apróra vágom a petrezselyemmel és a bazsalikommal, a hús sütéséből visszamaradt olajon először a hagymát lepirítom, majd jöhet rá a petrezselyem és a bazsalikom. Hozzáadom a paradicsomlevet, pár perc után mehet vissza a hús, megfűszerezem, ha nagyon savanyú a paradicsom kevés cukrot teszek bele, mehet még pár csepp citromlé is hogy pikánsabb legyen. 25-30 perc alatt készre főzöm, farfalle tésztával tálalom.
A tetejére még mehet jó sok sajt, ízlés dolga.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »