Bazsalikomos paradicsomos szűzérme recept

Hozzávalók: 4 személyre
- 1 nagyobb szűzérme (másból is lehet, de nekem ez volt itthon)
- 1 fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- pár levél bazsalikom
- oregánó
- só bors
- 1 cs farfalle tészta
- 1 db 500 gr-os paradicsomlé
- 2 evőkanál liszt
- cukor-citromlé a paradicsom ízétől függő mennyiségben
- olaj
Elkészítés:
A húst vékonyan felszeletelem sózom, borsozom, megforgatom a lisztben és hirtelen mindkét oldalát átsütöm. A hagymát apróra vágom a petrezselyemmel és a bazsalikommal, a hús sütéséből visszamaradt olajon először a hagymát lepirítom, majd jöhet rá a petrezselyem és a bazsalikom. Hozzáadom a paradicsomlevet, pár perc után mehet vissza a hús, megfűszerezem, ha nagyon savanyú a paradicsom kevés cukrot teszek bele, mehet még pár csepp citromlé is hogy pikánsabb legyen. 25-30 perc alatt készre főzöm, farfalle tésztával tálalom.
A tetejére még mehet jó sok sajt, ízlés dolga.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »