Bakonyi sertéstokány laskagombával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg sertés comb vagy lapocka
- 30 dkg laskagomba
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 ek finomliszt
- 1 csapott ek pirospaprika
- őrölt fekete bors
- só
Elkészítése:
A sertéscombot, laskagombát és a szalonnát csíkokra a hagymát apróra vágjuk.
A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Ha félig megpuhult rátesszük a gombát.
Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk.
Nyáron szoktam beletenni 1-1 szem paprikát és paradicsomot is.
Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó, szarvacska / tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

