Bácskai rizseshús recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 1 üveges lecsó
- 3-4 fej vöröshagyma
- étolaj
- ízlés szerint só, bors
- 50 dkg rizs
- 2 kk pirospaprika
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra vágom, megfonnyasztom az olajon, rászórom a pirospaprikát és hozzáadom a kockára vágott sertéscombot. Sózom, borsozom, fedő alatt puhára főzöm.
Amikor majdnem megfőtt a hús egy üveges lecsó felét hozzáöntöm és felöntöm annyi vízzel,amennyi kell a rizs főzéséhez. Én úgy számolom,hogy egy bögre rizs,két bögre víz. Jól összekeverem a rizzsel a húst és puhára főzöm.
Amikor elzárom a tűzhelyet kb 10-15 percig hagyom párolódni.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

