Bácskai rizseshús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 1 üveges lecsó
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • étolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 50 dkg rizs
  • 2 kk pirospaprika

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágom, megfonnyasztom az olajon, rászórom a pirospaprikát és hozzáadom a kockára vágott sertéscombot. Sózom, borsozom, fedő alatt puhára főzöm.

Amikor majdnem megfőtt a hús egy üveges lecsó felét hozzáöntöm és felöntöm annyi vízzel,amennyi kell a rizs főzéséhez. Én úgy számolom,hogy egy bögre rizs,két bögre víz. Jól összekeverem a rizzsel a húst és puhára főzöm.

Amikor elzárom a tűzhelyet kb 10-15 percig hagyom párolódni.

Jó étvágyat hozzá!