Aszalt szilvás-mozarellás sertéstarja baconbe tekerve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6-7 szelet sertéstarja (csontozott)
- 1 cs mozzarella
- 6-7 szelet bacon
- 25 dkg aszalt szilva
- kurkuma
- őrölt fahéj
- só
- olaj
- 0,5 dl bor
- őrölt színes bors
Elkészítése:
A tarjaszeleteket vékonyra kiklopfolom, megsózom, meghintem kurkumával és fahéjjal, kicsit eldörzsölgetem a húson. Minden hússzelet közepére teszek 3 nagyobb aszalt szilvát és 2 kis mozzarella golyót. Összetekerem, jó szorosan, széleit behajtom, hogy ne follyon ki belőle a töltelék. Végül rátekerek mindegyik kis batyura egy szelet bacont.
Egy kisebb tepsibe teszem a batyukat, megszórom színes borssal. Aláöntök egy kis olajat, majd a vörösbort, ettől kellemes aromája lesz, mivel jól harmonizál a fahéjas aszalt szilvás töltelékkel és lefedem alufóliával.
Előmelegített sütőben körülbelül 200 fokon 45 percet sütöm fólia alatt, majd a fóliát levéve még 15-20 percet pirítom a husikat.
Krumplipürével tálalom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »