Aszalt szilvás-mozarellás sertéstarja baconbe tekerve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6-7 szelet sertéstarja (csontozott)
- 1 cs mozzarella
- 6-7 szelet bacon
- 25 dkg aszalt szilva
- kurkuma
- őrölt fahéj
- só
- olaj
- 0,5 dl bor
- őrölt színes bors
Elkészítése:
A tarjaszeleteket vékonyra kiklopfolom, megsózom, meghintem kurkumával és fahéjjal, kicsit eldörzsölgetem a húson. Minden hússzelet közepére teszek 3 nagyobb aszalt szilvát és 2 kis mozzarella golyót. Összetekerem, jó szorosan, széleit behajtom, hogy ne follyon ki belőle a töltelék. Végül rátekerek mindegyik kis batyura egy szelet bacont.
Egy kisebb tepsibe teszem a batyukat, megszórom színes borssal. Aláöntök egy kis olajat, majd a vörösbort, ettől kellemes aromája lesz, mivel jól harmonizál a fahéjas aszalt szilvás töltelékkel és lefedem alufóliával.
Előmelegített sütőben körülbelül 200 fokon 45 percet sütöm fólia alatt, majd a fóliát levéve még 15-20 percet pirítom a husikat.
Krumplipürével tálalom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »