Ananászos-mézes sertéskaraj recept

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj vagy sertéscomb
- 1,5 dl ananászlé
- 8 szelet konzerv körananálsz
- 1 evőkanál mustár
- 1 dl méz
- olaj
- só
- bors
Elkészítése:
A sertéskarajt 2-3 cm mélyen csíkokban bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk (a mélyedésekben is). Az ananászkarikákat félbevágjuk, és a mélyedésekbe helyezzük. Az ananászlevet, a mustárt és a mézet összekeverjük. Egy tepsit, vagy egy megfelelő nagyságú jénai tálat kikenünk olajjal (zsírral), befektetjük a húst, ráöntjük a mártást.
Alufóliával lefedjük és közép meleg sütőben kb. másfél órán át sütjük. Ha a hús megpuhul, levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük. A hús teljes elkészülte előtt 4-5 perccel mellé rakjuk a maradék ananászt és visszatesszük a sütőbe.
Ha kész, a húst kivesszük. A pecsenyeléhez 1 dl főzőtejszínben elkevert 1 kávéskanálnyi keményítőt adunk és felfőzzük. Köretként burgonyapürét vagy párolt rizst adunk.
Tipp:
A recept némi eltéréssel Toró Elza “A 100 legjobb mézes finomság”c. receptkönyvében szerepel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »