Ananászos-mézes sertéskaraj recept
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj vagy sertéscomb
- 1,5 dl ananászlé
- 8 szelet konzerv körananálsz
- 1 evőkanál mustár
- 1 dl méz
- olaj
- só
- bors
Elkészítése:
A sertéskarajt 2-3 cm mélyen csíkokban bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk (a mélyedésekben is). Az ananászkarikákat félbevágjuk, és a mélyedésekbe helyezzük. Az ananászlevet, a mustárt és a mézet összekeverjük. Egy tepsit, vagy egy megfelelő nagyságú jénai tálat kikenünk olajjal (zsírral), befektetjük a húst, ráöntjük a mártást.
Alufóliával lefedjük és közép meleg sütőben kb. másfél órán át sütjük. Ha a hús megpuhul, levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük. A hús teljes elkészülte előtt 4-5 perccel mellé rakjuk a maradék ananászt és visszatesszük a sütőbe.
Ha kész, a húst kivesszük. A pecsenyeléhez 1 dl főzőtejszínben elkevert 1 kávéskanálnyi keményítőt adunk és felfőzzük. Köretként burgonyapürét vagy párolt rizst adunk.
Tipp:
A recept némi eltéréssel Toró Elza “A 100 legjobb mézes finomság”c. receptkönyvében szerepel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

