Ananászos-mézes sertéskaraj recept
Hozzávalók:
- 60 dkg sertéskaraj vagy sertéscomb
- 1,5 dl ananászlé
- 8 szelet konzerv körananálsz
- 1 evőkanál mustár
- 1 dl méz
- olaj
- só
- bors
Elkészítése:
A sertéskarajt 2-3 cm mélyen csíkokban bevágjuk. Sózzuk, borsozzuk (a mélyedésekben is). Az ananászkarikákat félbevágjuk, és a mélyedésekbe helyezzük. Az ananászlevet, a mustárt és a mézet összekeverjük. Egy tepsit, vagy egy megfelelő nagyságú jénai tálat kikenünk olajjal (zsírral), befektetjük a húst, ráöntjük a mártást.
Alufóliával lefedjük és közép meleg sütőben kb. másfél órán át sütjük. Ha a hús megpuhul, levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük. A hús teljes elkészülte előtt 4-5 perccel mellé rakjuk a maradék ananászt és visszatesszük a sütőbe.
Ha kész, a húst kivesszük. A pecsenyeléhez 1 dl főzőtejszínben elkevert 1 kávéskanálnyi keményítőt adunk és felfőzzük. Köretként burgonyapürét vagy párolt rizst adunk.
Tipp:
A recept némi eltéréssel Toró Elza “A 100 legjobb mézes finomság”c. receptkönyvében szerepel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

