Almával borított borda recept
Hozzávalók:
- 8 szelet karaj, vagy tarja, vékonyra kloffolva
- 2 meghámozott alma nagy lyukú reszelőn reszelve, vagy vékony csíkokra, esetleg szeletekre vágva
- kevés citromlé
- őrölt fahéj
- pici cukor, ízlés szerint
A szószhoz:
- 1 kis pohár tejföl
- 100 g reszelt trappista, vagy más keményebb sajt
- 1 ek. liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés só
- apróra vágott zöld petrezselyem
Elkészítése:
A sertéskaraj szeleteket vékonyra kloffolom, belülről kifele. Sózom, fokhagymával kicsit bedörzsölöm, és állni hagyom. Meghámozott almát reszelek. Úgy, mintha almás pitébe tenném, de nem annyira cukrozom meg. Kevés citromlevet csurgatok rá, és őrölt fahéjat keverek hozzá. Cukrot nagyon keveset teszek bele!
Reszelt sajtból, tejfölből, tojásból, kevés lisztből, petrezselyem zöldből, palacsintatészta állagú masszát keverek.
A hússzeleteket tepsibe teszem, majd halmozok rájuk az almából, és leöntöm a sajtos, tejfölös keverékkel. Kevés olajat töltök alá, és fólia alatt sütöm. A legvégén, leveszem a fóliát, hogy piruljon meg a teteje, a látvány, és az íz miatt.
A vékonyra vert hússzeletek viszonylag gyorsan megsülnek, addig rápirul az alma, és a massza is.
Tört burgonyával tálalom. Adható mellé savanyúság, de befőtt is. Az alma, a sajt, a hús, és a savanyúság, kitűnő kontrasztot biztosít az ízeknek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

