Alföldi rántott szelet sajttal töltve, pirított paradicsomos zöldbabbal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70-80 dkg darált hús (sertés v. marha)
- 10 dkg sajt (ementáli, trappista)
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg zöldbab
- 3-4 paradicsom
- bazsalikom
- petrezselyem zöldje
- őrölt kömény
- bors
- só
Panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
Elkészítése:
A darált húshoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát (vagy együtt daráljuk le), sóval és egy kevéske őrölt köménnyel ízesítjük, majd alaposan összedolgozzuk.
A sajtot kis darabkákra vágjuk.
A húsos masszát 4-8 részre osztjuk, először golyókat formázunk belőlük, aztán az enyhén megnedvesített tenyerünkben ellapítjuk. Az egyik felére sajt darabkákat és egy-két levél bazsalikomot rakunk. Összehajtjuk, lenyomkodjuk úgy, hogy a szélei jól összetapadjanak.
Az így kapott húsokat ügyesen, „bátor mozdulatokkal” hagyományos módon bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
A szeletek „lazasága” miatt ajánlatos puszta kézzel végezni a panírozást.
A zöldbabot feldaraboljuk (én most csak ketté vágtam) és forró, sós vízben roppanós puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk. Amikor sercenős forró, beledobjuk a zöldbabot, és percek alatt megpirítjuk. Az utolsó pillanatokban hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a durvára aprított petrezselyemzöldet és bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, tálaljuk.
Tipp:
A vegyes darált hús összetétele kedvünkre változhat, de én a 70-30 sertés-marhára „esküszöm”.
A alföldi rántott szelet sajttal töltve, pirított paradicsomos zöldbabbal kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 12 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »