Vajban sült lazac recept
Hozzávalók:
- 4 tenyérnyi szelet lazac
- 2-3 ek vaj
- só
- bors
- citromlé
Elkészítése:
A lazacot megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Jól átnézzük, az esetleges szálkákat egy csipesz segítségével kiszedjük.
Sózzuk, borsozzuk és egy kis citromlével meglocsoljuk. Egy teflon serpenyőben vajat forrósítunk. Figyeljünk arra, hogy közepes lángon, de még jobb, ha kicsit alacsonyabb hőfokon sül a hal.
A forró serpenyőbe helyezzük a halszeleteket. A vastagabb szeleteket 4 percig sütjük, megfordítjuk, a másik oldalát is szintén 4 percig sütjük. (A vékonyabb szeleteknek 3 perc is elég.)
Nagyon könnyű elrontani a lazacot. Nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad és élvezhetetlen lesz. Akkor tökéletes, ha a közepe szép rózsaszín. Óvatosan kiemeljük és azonnal tálaljuk friss salátával, párolt zöldséggel, majonézes burgonyasalátával, de egy finom tejszínes gombás tésztával is fogyasztható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

