Vajban sült lazac

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Vajban sült lazac

Hozzávalók:

  • 4 tenyérnyi szelet lazac
  • 2-3 ek vaj
  • bors
  • citromlé

Elkészítése:

A lazacot megmossuk, papírtörlővel szárazra töröljük. Jól átnézzük, az esetleges szálkákat egy csipesz segítségével kiszedjük.

Sózzuk, borsozzuk és egy kis citromlével meglocsoljuk. Egy teflon serpenyőben vajat forrósítunk. Figyeljünk arra, hogy közepes lángon, de még jobb, ha kicsit alacsonyabb hőfokon sül a hal.
A forró serpenyőbe helyezzük a halszeleteket. A vastagabb szeleteket 4 percig sütjük, megfordítjuk, a másik oldalát is szintén 4 percig sütjük. (A vékonyabb szeleteknek 3 perc is elég.)

Nagyon könnyű elrontani a lazacot. Nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad és élvezhetetlen lesz. Akkor tökéletes, ha a közepe szép rózsaszín. Óvatosan kiemeljük és azonnal tálaljuk friss salátával, párolt zöldséggel, majonézes burgonyasalátával, de egy finom tejszínes gombás tésztával is fogyasztható.