Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Svéd húsgolyó recept

Svéd húsgolyó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált disznóhús
    • 50 dkg darált marhahús
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 1,5 dl tej
    • 5 szelet toast kenyér
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 tk só
    • 1 tk szerecsendió
    • só, bors ízlés szerint

    Szósz:

    • 4 ek liszt
    • 1 liter marha alaplé
    • 1 kis tejföl
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A vöröshagymát sajtreszelőn lereszeljük, olajon megpirítjuk, kihűtjük. A kenyér széleit levágjuk és a tejbe áztatjuk.

    A darált húshoz hozzáadjuk a kihűlt hagymát, a tojásokat és a fűszereket. Végül a beáztatott kenyeret is belemorzsoljuk. Az egészet jól összedolgozzuk. Nagyobb diónyi golyókat formálunk a masszából. (Nekem pont 60 db lett belőle)

    Egy nagy teflon serpenyőbe olajat hevítünk és közepes lángon kisütjük a húsgolyókat. Az olajból 8-10 evőkanállal átteszünk egy másik edénybe, melybe beleszórjuk a lisztet. Rántást készítünk, felöntjük az alaplével.

    Ha nincs kész alaplevünk, akkor 1 liter vízhez adjunk 3 db leveskockát, forraljuk fel és kész is van.

    Ha szükséges akkor sózzuk meg a mártást. Amikor selymesre kevertük hozzáöntjük a tejfölt is. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, ekkor beletesszük a megsült gombócokat és 10 percig főzzük.

    Néha megkeverjük. Aki szereti áfonya szószt is készíthet hozzá. Nem kell hozzá más csak fagyasztott áfonya és almalé. Az áfonyát egy kevés almalével felforraljuk, ízlés szerint egy kis cukorral édesítjük. Pár perc alatt sűrű szószt főzünk belőle.

    Főtt burgonyával, krumplipürével, áfonyaszósszal, friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá