Réteges borkocsonya recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Első réteg:
- 3 dl rozé bor
- 2 lapzselatin
- 1 ek forralt bor fűszerkeverék
- 2 csillagánizs
- 2 ek szorbit, vagy cukor
Második réteg:
- 200 g habtejszín
- 2 lapzselatin
- 1 dl meleg tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 ek szorbit, vagy cukor
- 1 csipet só
Harmadik réteg:
- 3 dl száraz fehérbor
- 2 lapzselatin
- 1 lime leve
- 1 kávéskanál szorbit, vagy cukor
Elkészítése:
Az első réteg esetében a bort a forralt bor fűszerekkel, a cukorpótlóval együtt felforraltam, majd leszűrtem. A zselatin lapokat hideg vízben 5 percre beáztattam, majd kinyomkodtam, és hozzáadtam a meleg borhoz. Feloldódás után poharakba adagoltam, majd több óráig hűtöttem.
A második rétegnél a tejszínhabot, mielőtt kitöltöttem volna a dobozából, jól felráztam, majd összekevertem a vaníliás cukorral, egy csipet sóval (ez még jobban kiemeli az édes és a vaníliás ízeket), valamint a cukorpótlóval. A zselatint hideg vízbe beáztattam, majd 5 perc után kinyomkodtam, és 1 dl meleg tejjel elkevertem. Mikor feloldódott, mindent csomómentesre kevertem, és újabb réteget tettem belőle a poharakba.
Mikor a második réteg is megszilárdult, a fehér bort felmelegítettem a lime levével, (jó a citromlé is) a zselatint ebben az esetben is beáztattam, kinyomkodtam, majd a még meleg bor, citromlé és édesítő keverékéhez adtam.
Ez egy újabb réteget alkotott a poharakban. Mikor egy nap múlva megdermedt, lime karikákkal díszítettem meg a poharat.
Tipp:
Csak az fogjon hozzá, akinek türelme van!
A rétegek több nap munkájának eredményei, de el lehet készíteni egy rétegből is.