Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Réteges borkocsonya recept

Réteges borkocsonya
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Első réteg:

    • 3 dl rozé bor
    • 2 lapzselatin
    • 1 ek forralt bor fűszerkeverék
    • 2 csillagánizs
    • 2 ek szorbit, vagy cukor

     

    Második réteg:

    • 200 g habtejszín
    • 2 lapzselatin
    • 1 dl meleg tej
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 ek szorbit, vagy cukor
    • 1 csipet só

    Harmadik réteg:

    • 3 dl száraz fehérbor
    • 2 lapzselatin
    • 1 lime leve
    • 1 kávéskanál szorbit, vagy cukor

    Elkészítése:

    Az első réteg esetében a bort a forralt bor fűszerekkel, a cukorpótlóval együtt felforraltam, majd leszűrtem. A zselatin lapokat hideg vízben 5 percre beáztattam, majd kinyomkodtam, és hozzáadtam a meleg borhoz. Feloldódás után poharakba adagoltam, majd több óráig hűtöttem.

    A második rétegnél a tejszínhabot, mielőtt kitöltöttem volna a dobozából, jól felráztam, majd összekevertem a vaníliás cukorral, egy csipet sóval (ez még jobban kiemeli az édes és a vaníliás ízeket), valamint a cukorpótlóval. A zselatint hideg vízbe beáztattam, majd 5 perc után kinyomkodtam, és 1 dl meleg tejjel elkevertem. Mikor feloldódott, mindent csomómentesre kevertem, és újabb réteget tettem belőle a poharakba.

    Mikor a második réteg is megszilárdult, a fehér bort felmelegítettem a lime levével, (jó a citromlé is) a zselatint ebben az esetben is beáztattam, kinyomkodtam, majd a még meleg bor, citromlé és édesítő keverékéhez adtam.
    Ez egy újabb réteget alkotott a poharakban. Mikor egy nap múlva megdermedt, lime karikákkal díszítettem meg a poharat.

    Tipp:

    Csak az fogjon hozzá, akinek türelme van!
    A rétegek több nap munkájának eredményei, de el lehet készíteni egy rétegből is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá