Hozzávalók:
Első réteg:
Második réteg:
Harmadik réteg:
Elkészítése:
Az első réteg esetében a bort a forralt bor fűszerekkel, a cukorpótlóval együtt felforraltam, majd leszűrtem. A zselatin lapokat hideg vízben 5 percre beáztattam, majd kinyomkodtam, és hozzáadtam a meleg borhoz. Feloldódás után poharakba adagoltam, majd több óráig hűtöttem.
A második rétegnél a tejszínhabot, mielőtt kitöltöttem volna a dobozából, jól felráztam, majd összekevertem a vaníliás cukorral, egy csipet sóval (ez még jobban kiemeli az édes és a vaníliás ízeket), valamint a cukorpótlóval. A zselatint hideg vízbe beáztattam, majd 5 perc után kinyomkodtam, és 1 dl meleg tejjel elkevertem. Mikor feloldódott, mindent csomómentesre kevertem, és újabb réteget tettem belőle a poharakba.
Mikor a második réteg is megszilárdult, a fehér bort felmelegítettem a lime levével, (jó a citromlé is) a zselatint ebben az esetben is beáztattam, kinyomkodtam, majd a még meleg bor, citromlé és édesítő keverékéhez adtam.
Ez egy újabb réteget alkotott a poharakban. Mikor egy nap múlva megdermedt, lime karikákkal díszítettem meg a poharat.
Csak az fogjon hozzá, akinek türelme van!
A rétegek több nap munkájának eredményei, de el lehet készíteni egy rétegből is.