Réteges borkocsonya

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Első réteg:

  • 3 dl rozé bor
  • 2 lapzselatin
  • 1 ek forralt bor fűszerkeverék
  • 2 csillagánizs
  • 2 ek szorbit, vagy cukor

 

Második réteg:

  • 200 g habtejszín
  • 2 lapzselatin
  • 1 dl meleg tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek szorbit, vagy cukor
  • 1 csipet só

Harmadik réteg:

  • 3 dl száraz fehérbor
  • 2 lapzselatin
  • 1 lime leve
  • 1 kávéskanál szorbit, vagy cukor

Elkészítése:

Az első réteg esetében a bort a forralt bor fűszerekkel, a cukorpótlóval együtt felforraltam, majd leszűrtem. A zselatin lapokat hideg vízben 5 percre beáztattam, majd kinyomkodtam, és hozzáadtam a meleg borhoz. Feloldódás után poharakba adagoltam, majd több óráig hűtöttem.

A második rétegnél a tejszínhabot, mielőtt kitöltöttem volna a dobozából, jól felráztam, majd összekevertem a vaníliás cukorral, egy csipet sóval (ez még jobban kiemeli az édes és a vaníliás ízeket), valamint a cukorpótlóval. A zselatint hideg vízbe beáztattam, majd 5 perc után kinyomkodtam, és 1 dl meleg tejjel elkevertem. Mikor feloldódott, mindent csomómentesre kevertem, és újabb réteget tettem belőle a poharakba.

Mikor a második réteg is megszilárdult, a fehér bort felmelegítettem a lime levével, (jó a citromlé is) a zselatint ebben az esetben is beáztattam, kinyomkodtam, majd a még meleg bor, citromlé és édesítő keverékéhez adtam.
Ez egy újabb réteget alkotott a poharakban. Mikor egy nap múlva megdermedt, lime karikákkal díszítettem meg a poharat.

Tipp:

Csak az fogjon hozzá, akinek türelme van!
A rétegek több nap munkájának eredményei, de el lehet készíteni egy rétegből is.