Nyári vegyes sült tál recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 4 csirke alsócomb
- 4 csirkeszárny
- 4 pár virsli
- 8 szelet vékony bacon
- 6 cső kukorica
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál kacsazsír
- kb 2 teáskanál só
- 1 teáskanál borsikafű
- 1 mokkáskanál fokhagyma granulátum
- 1 evőkanál méz
- 2 dl vörösbor
Elkészítése:
Egy peremes tepsibe öntjük a meglangyosított kacsazsírt. A húst megmossuk, kissé besózzuk
A kukoricákat megpucoljuk, ketté törjük, a vöröshagymát meghámozva vékonyra szeleteljük, a virsliket körbetekerjük a baconnal.
Mindezeket elrendezzük a tepsiben. A mézben elkeverjük a fűszereket, hozzáöntjük a bort és ráöntjük a tepsiben várakozókra.
Sütőben 200 °C-on sütjük fedetlenül. Időnként megnézzük, megforgatjuk, hogy minden oldaluk piruljon. A virslik korábban elkészülnek, azokat szedjük ki hamarbb
Végül minden darabot tálakra halmozva tálalunk, vegyes zöldség körettel.
Tipp:
Szerencsés, akinek van a kertben kemencéje, abban ideális az ilyen vegyes sült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »