Nyári vegyes sült tál recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 4 csirke alsócomb
- 4 csirkeszárny
- 4 pár virsli
- 8 szelet vékony bacon
- 6 cső kukorica
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál kacsazsír
- kb 2 teáskanál só
- 1 teáskanál borsikafű
- 1 mokkáskanál fokhagyma granulátum
- 1 evőkanál méz
- 2 dl vörösbor
Elkészítése:
Egy peremes tepsibe öntjük a meglangyosított kacsazsírt. A húst megmossuk, kissé besózzuk
A kukoricákat megpucoljuk, ketté törjük, a vöröshagymát meghámozva vékonyra szeleteljük, a virsliket körbetekerjük a baconnal.
Mindezeket elrendezzük a tepsiben. A mézben elkeverjük a fűszereket, hozzáöntjük a bort és ráöntjük a tepsiben várakozókra.
Sütőben 200 °C-on sütjük fedetlenül. Időnként megnézzük, megforgatjuk, hogy minden oldaluk piruljon. A virslik korábban elkészülnek, azokat szedjük ki hamarbb
Végül minden darabot tálakra halmozva tálalunk, vegyes zöldség körettel.
Tipp:
Szerencsés, akinek van a kertben kemencéje, abban ideális az ilyen vegyes sült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »