Nyári vegyes sült tál recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 4 csirke alsócomb
- 4 csirkeszárny
- 4 pár virsli
- 8 szelet vékony bacon
- 6 cső kukorica
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál kacsazsír
- kb 2 teáskanál só
- 1 teáskanál borsikafű
- 1 mokkáskanál fokhagyma granulátum
- 1 evőkanál méz
- 2 dl vörösbor
Elkészítése:
Egy peremes tepsibe öntjük a meglangyosított kacsazsírt. A húst megmossuk, kissé besózzuk
A kukoricákat megpucoljuk, ketté törjük, a vöröshagymát meghámozva vékonyra szeleteljük, a virsliket körbetekerjük a baconnal.
Mindezeket elrendezzük a tepsiben. A mézben elkeverjük a fűszereket, hozzáöntjük a bort és ráöntjük a tepsiben várakozókra.
Sütőben 200 °C-on sütjük fedetlenül. Időnként megnézzük, megforgatjuk, hogy minden oldaluk piruljon. A virslik korábban elkészülnek, azokat szedjük ki hamarbb
Végül minden darabot tálakra halmozva tálalunk, vegyes zöldség körettel.
Tipp:
Szerencsés, akinek van a kertben kemencéje, abban ideális az ilyen vegyes sült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

